Függetlenül attól, hogy felújítja a webhelyét, vagy újat hoz létre, mindig felmerül egy kérdés: egyedi fejlesztésűt vagy a szokásos CMS-t? Ha szeretné tudni, hogy mi a jobb megoldás, ne hagyja abba az olvasást.

Egy új webes fejlesztési projekt elindításakor számos szempontot figyelembe kell venni annak meghatározásakor, hogy azt egyedi fejlesztés alkalmazásával kell-e végrehajtania, vagy megoldható egy elterjedt CMS alkalmazásával. A figyelembe veendő gyakorlati kérdések között szerepel az üzleti, marketing, rendszerkövetelmények és egyebek. Miután tisztázta az igényeit, ideje eldönteni, hogy egyéni rendszert kell-e választania, vagy inkább hajlandó-e előre konfigurált rendszert használni egy szabványos CMS-sel. Ezért kritikus, hogy megértse, milyen előnyökkel és hátrányokkal jár ezen lehetőségek mindegyike.

Egyéni webhely vs. normál CMS

A standard CMS egy korábban kifejlesztett szoftver, amely előre meghatározott felülettel és néhány alapfunkcióval rendelkezik. Ezek a CMS általában lehetővé teszik a felhasználó számára egy bizonyos mértékű személyre szabást, hogy az igényeikhez igazodjon. Jelentősebb korlátozások vannak azonban.

Az egyedi CMS lényegében a semmiből épül. Azt mondjuk, hogy „alapvetően”, mert ezeket általában nyílt forráskódú keretekkel (kódkönyvtárak) készítik, amelyeket profi szakemberek hoztak létre mások számára, hogy a fejlesztési időt lecsökkentsék, ily módon a fejlesztő létrehozhat egy egyedi weboldalt, amelyet 100%-ban adaptálnak minden ügyfél alapvető igényeihez.

Egy egyedi webhely vagy egy szabványos CMS jobb?

Az egyik kérdés, amelyet ügyfeleink általában feltesznek nekünk, amikor ezeket a lehetőségeket bemutatjuk be ügyfeleinknek: mi jobb? Az igazság az, hogy a WAM esetében mindig az egyedi fejlesztést választjuk, mivel kiváló rugalmasságot és skálázható modellt jelent; azonban vannak olyan esetek, amikor a szokásos CMS megfelelő megoldás lehet.

Mindenesetre, így eldöntheti hogy az egyiket vagy a másikat választja.

Ár

Az ügyfelek egyik fő problémája az ár. Igaz, hogy az egyedi fejlesztés drágább. Ennek ellenére inkább jövedelmezőek az idő múlásával. Miért? Ezek a projektek az adott vállalkozás igényeihez igazodnak, ami azt jelenti, hogy magasabb ROI-vel rendelkeznek, és mivel testreszabhatók, tartósabbak, rugalmasabbak és méretezhetők a platform kibővítése és fejlesztése szempontjából. Ha időt takarítunk meg, és egy szokásos CMS-sel járunk, akkor előfordulhat, hogy az idő múlásával, amikor vállalkozásunk növekszik, más igényekkel is felmerülhetnek.

Fejlesztési idő

Ebben a tekintetben a szabványos CMS-sel történő fejlesztés során sok időt spórolunk meg, mivel rengeteg plugin van, amelyek lehetővé teszik, hogy gyorsan hozzáadjuk őket a projektünkhöz. Az a tény, hogy előre beállított sablonokat használhatunk, csökkenti a kidolgozásukhoz szükséges időt. Másrészt, az egyedi fejlesztési projektek korábbi munkát igényelnek, hogy ideális struktúrát és optimalizált kialakítást érjenek el az iparának célcsoportjai számára. Ez a folyamat megnövelheti a projekt kidolgozásához szükséges időt.

Konverzió

Ha jobban elmélyítjük a megtérülést, az ipari szakemberek, akik az egyedi webfejlesztésre szakosodtak, magasabb megtérülést kapnak, mint a szabványos sablonokkal létrehozott fejlesztési projektek. A motiváció egyértelmű: amikor a weboldalt üzleti célokkal és a célközönség szem előtt tartásával tervezik, a konverziók és az értékesítés megsokszorozódik.

Felhasználói tapasztalat

Az arculat szerepet játszik a felhasználók vonzásában és az értékesítésben. Az egyedi fejlesztésnek több lehetősége van arra, hogy a weboldalt vizuálisan vonzóvá, könnyen kezelhetővé és hatékonyabbá tegye egy kielégítő felhasználói élmény létrehozásakor. Végezetül meg tudjuk jósolni a felhasználók elvárásait, és például adaptálhatjuk a vásárlási folyamatot igényeiknek megfelelően.

SEO pozicionálás

Az egyedi fejlesztés másik oka az, hogy hozzájárul a jobb pozicionálásához (SEO) a keresőmotorokban, mivel a semmiből készült, az összes fejlesztés az elsődleges keresőmotorok preferenciáiból származik. Gyakran figyelmen kívül hagyjuk, hogy a webfejlesztés és a SEO együtt jár.

Skálázhatóság

Csak te tudod, milyen úton jár a vállalkozás, és szükség van egy olyan webhelyre, amely ezzel képes lépést tartani. Az egyedi webhelyek nagyon méretezhetők, és eljuthatnak oda, ahova szeretnének, csak Öntől és fejlesztőtől függ. A szokásos CMS rendszereknek azonban sokkal több korlátozása van, és meglepheti Önt, hogy a kiválasztott szoftver nem engedi meg az üzleti igényeinek javítását, és amikor ezek a fejlesztések elvégezhetők, a költségek sokkal magasabbak, mint amennyire lenne. már az egyedi fejlesztés.

Tiszta kód

Ez olyasvalami, amelyet gyakran nem veszinek figyelembe, mert nem látható, de tiszta kóddal (könnyen érthető és megváltoztatható kóddal) a jövőben sok mindent könnyebb lesz. Ebben az értelemben az egyedi fejlesztés tiszta kódot használ, az ügyfél által igényelt funkciókkal. A szokásos CMS rendszerek ezzel szemben sok felesleges kódot telepítenek, ami rontja a teljesítményt és nehezen megtalálható hibákat okozhat.

Bővítmények és külső gyártók bővítései

Az egyedi webfejlesztési megoldások harmadik fél könyvtárait használják, amelyeknek alkalmazkodniuk kell az ügyfél igényeihez. A szokásos CMS-ben használt plugin-ok attól a társaságtól függnek, amelyik azokat kifejlesztette, ami azt sugallja, hogy nagy a függőség a vállalattól, hogy olyan biztonsági frissítésekkel álljanak elő, amelyek biztosítják, hogy nem tudják feltörni weboldalunkat.

Biztonság

Az egyéni webhelyeknél nagyobb biztonsági garanciák vannak a lehetséges számítógépes támadásokkal szemben, mivel az egyedi kód generálása kevésbé érhető el a hackerek számára. Attól is függ, hogy tartalmazza-e az összes biztonsági szintet a tartalma és az ügyféladatok védelme érdekében. Viszont egy egyedi CMS-ben ez a szempont annak a cégnek a kezében van, amely kifejlesztette a pluginek szoftverét, és nem mindig teszik közzé az összes szükséges vagy rendelkezésre álló intézkedést.

Teljesítmény

A weboldal teljesítménye javítja a felhasználói élményt és annak használhatóságát, ezért van egy másik kritikus szempont, amelyet figyelembe kell venni. Az egyedi webfejlesztés során jobb eredményeket kapunk, mivel csak a szükséges kódot használja a projekt követelményeinek teljesítéséhez. A szokásos CMS-sel – amint azt már korábban mondtuk – a kód kevésbé tiszta és negatívan befolyásolja a webhely teljesítményét.

Harmadik fél integrációja

A vezető CMS rendszerek beépített szoftvereket tartalmaznak, amelyek lehetővé teszik az ezekben a külső rendszerekben tárolt adatok átvitelét a CMS-be, amikor az API lehetővé teszi. Másrészről, az egyedi webfejlesztés során hajlamosak személyre szabott, adaptált integrációs rendszereket fejleszteni és hozzáigazítani azokat a megfelelő API-hoz, amely összeköti a szükséges adatokat, és biztosítja a platformok közötti kommunikáció lehető legjobb optimalizálását. Mindkét esetben szükségünk lesz egy CMS-technológiával jártas programozóra az integrációk megfelelő végrehajtásához.

A legjobb megoldás a Yii, egy PHP keretrendszer, amely lehetővé teszi webhelyek és alkalmazások gyors létrehozását. Az ilyen típusú technológia használata, bár nem szükséges, elősegíti a fejlesztést (a struktúra fejlesztését) és a gyorsabb felhasználást (az általános modulok újrafelhasználása). Ilyen módon a Yii lehetővé teszi a tartalom integrálására szolgáló funkciók fejlesztését kiegészítő és független blokkok felhasználásával, és hihetetlenül egyszerű, gyors és teljes, személyre szabott módon készíthetünk egy webprojekt-struktúrát.

Hogyan hozza meg a döntést?

Bár az egyéni CMS opció sokkal izgalmasabb, nem feltétlenül kell mindenki számára megoldást kínálnia. Ha például az Ön igényei nem túl nagyok, és korlátozott költségvetéssel és időkerettel rendelkezik, akkor valószínűleg szokásosabb megoldást kell választania. Ha azonban nem erről van szó, akkor kérdés nélkül menjen tovább, és lépjen tovább az egyedi fejlesztéssel.

Összefoglalva: az egyedi fejlesztés lehetővé teszi egy adminisztrálható webhely létrehozását, amely alkalmazkodik az Ön igényeihez, és segít eladni, és jobban pozícionálja magát. Nem csak képes lesz növekedni és fejlődni vele, hanem mindegyiknek megvan a biztonsági garanciája. Amit nyújt, megéri.

A cikkhez felhasznált forrás: https://www.wearemarketing.com/blog/advantages-custom-website-development.html

Hasonló cikkek


Pin It on Pinterest

Ossza meg ezt!