Jelenlegi cikkünk azoknak szól, akikben felmerül a kérdés, hogy szükséges-e egyáltalán karbantartani egy weboldalt, továbbá, hogy mi célt szolgál egy honlap karbantartása.

Fontos leszögeznünk, hogy mi főként WordPressen alapuló weboldalakat készítünk, így cikkeinkben is erről a rendszerről van szó.

Az oldal biztonsága

A legfontosabb ok, amiért rendszeresen karban kell tartani egy weboldalt az a biztonság. De miért is fontos ennyire egy WordPress weboldal biztonsága? Gondoljon bele heteket vagy hónapokat töltött és további sok pénzt költött a weblapja elkészítésére és aztán egyszer csak hopp feltörték a weboldalát és minden tartalma oda lett. Minden befektetett munka és pénz oda van.

Ezenkívül egy feltört weboldal rongálhatja a vásárlók bizalmát a vállalkozásában. Ez kifejezetten igaz az, olyan oldalakra (például: webshopok), amik a felhasználók adatait kezelik. Az emberek nem fognak pénzt költeni egy olyan honlapon, amiben nem bíznak. Ön megadná a bank kártya adatait egy olyan honlapon, amiben nem bízik vagy korábban már feltörték?

Másrészt egy feltört honlap anyagi kárt is okozhat több okból is, ahogy korábban említettük minden befektetett pénz, amit az oldalára költött oda van, ezenkívül a potenciális ügyfeleit is elveszíti, majd az oldalának a rendbehozatalával megbízott szakember is sok pénzbe kerülhet.

Ne várja meg, amíg feltörik a weblapját, előzze meg megfelelő karbantartási intézkedésekkel.

Felhasználói élmények és benyomások

 

Ez a szempont az elmúlt években egyre fontosabbá vált. A Google is előnyben részesíti azokat a weboldalakat, átláthatók és ennek következtében könnyen megtalálják rajta a felhasználók azt, amit keresnek. A vásárlók kevésbé bíznak, olyan oldalakba, amiknek a megjelenése nem professzionális vagy elavult. Számos feladat és módszer van, amivel javíthatja honlapja átláthatóságát és megjelenését.

A megfelelő felhasználói élmény legfontosabb alapja a weblap gyorsasága. Több kutatási megállapította, hogy a mai felgyorsult világunkban, hogyha egy weboldal nem töltődik be néhány másodperc alatt, akkor drasztikusan nő az esélye annak, hogy a látogatók elhagyják az oldalát. Ön sem látogat szívesen, olyan oldalt, ahol perceket kell várni egy oldal betöltésére, igaz? Ezenkívül a weboldala sebessége a Google egyik fontos rangsorolási szempontja is. Így mindenképpen érdemes weblapját karbantartania, hogy a honlapja mindig a megfelelő felhasználói élmény és sebességet tudja nyújtani.

„Szükséges rossz” vagy hasznos intézkedés?

Néhány honlap tulajdonos „szükséges rossznak” gondolja a weboldal karbantartást.

Pedig hosszútávon hatalmas előnyt tud nyújtani egy rendszeresen frissített, karbantartott, újdonságokkal és tartalommal teli, naprakész weboldal a versenytársaikkal szemben. Ha rendszeresen karbantartja és frissíti a weboldalát, akkor megkímélheti magát a fejfájásoktól és költségektől, amit egy feltört weboldal okozhat a jövőben.

Továbbá fontos rangsorolási szempont a Google számára, hogy milyen gyakran van frissítve, szerkesztve, új tartalommal ellátva és karbantartva egy weboldal. Ezért keresőoptimalizálás szempontjából sem elhanyagolható a karbantartás.

A rendszeres új és minőségi tartalmak egy adott témaköré építve kiemelik honlapját a többi hétköznapi weblap közül.

Ha nem halad a korral, nem követi a technológiai változásokat, nem fejleszti a honlapját, akkor idővel lefog maradni a versenytársai mellet, akik megteszik a szükséges fejlesztéseket. Így idővel teljesen elfog avulni a weboldala.

Egy idő után, ha nem tartja karban a weboldalát előállhat az az állapot, amikor már jobban jár, ha egy teljesen új weblapot készített, mint a régi ideje múlt honlapját alakítaná át. Ez valószínűleg sokkal több időbe, pénzbe és macerával fog járni, mintha rendszeresen, havonta karbantartotta volna a honlapját és rászánta volna azt a havi 1-2 munkaórát és 8 000 Ft karbantartási költséget. (Igen, már ennyiért is elérhető nálunk egy alapszintű havi weboldal karbantartási csomag. Ha érdekli, kattintson ide a részletekért)

MÉG BIZONYTALAN?

Kérjen minden kötelezettségtől mentes díjmentes árajánlatot!

Hasonló cikkek


Pin It on Pinterest

Ossza meg ezt!